Ga naar de inhoud

Zaterdag 25 mei 2024

Archeologiedagen in Vloethemveld

Raakvlak, de intergemeentelijke onroerende erfgoeddienst Brugge en Ommeland, beheert de archeologische vondsten uit Vloethemveld in het depot in Brugge.

 

Op 25 mei kan je er tijdens de openingsuren van het onthaalgebouw enkele van bewonderen. Een archeoloog zal je samen met 2 metaaldetectoristen die in opdracht van Agentschap Natuur en Bos reeds vele jaren het gebied screenen, vol enthousiasme vertellen over deze verborgen schatten.

 

Enkele studenten van Vivès Hogeschool hebben samen met Raakvlak een spel ontwikkeld, waardoor ook kinderen helemaal worden ingewijd in het verhaal van archeologie en metaaldetectie in Vloethemveld.
Hoe gaat dit in zijn werk? Wat is er wettelijk toegestaan? Wat doe je als je ergens iets vindt? Waarom moet je hiervoor een vergunning hebben? En wat zijn de gevaren?

 

In dit kader is er om 14 uur ook een gidsbeurt voor gezinnen. Hiervoor moet je wel vooraf inschrijven (€ 5 pp)

Wanneer: zaterdag 25 mei 2024, doorlopend van 14 tot 17 uur.

 

Waar: aan het Kamphuis, Vloethemveld 10a, 8210 Zedelgem.

 

Deelname: doorlopend gratis, maar inschrijven is verplicht voor de gidsbeurt voor gezinnen (€ 5 pp)

 

Wegbeschrijving: Vloethemveld is het gemakkelijkst te bereiken met de auto of de fiets. Je kan de auto parkeren op POV-parking 2, langs de Diksmuidse Heirweg 6, Zedelgem. De ingang van de parking is gemakkelijk te herkennen aan de grote mast. Er staat een bord ‘Privé parking’ maar dit is geen probleem. Als bezoeker van Vloethemveld mag je die parking gebruiken. Vanaf de parking is het een 10-tal minuutjes stappen tot aan de afgesloten site Vloethemveld (Vloethemveld 10a, Zedelgem).

 

Honden zijn niet toegelaten. Voorzie aangepaste kledij en schoeisel aan de weersomstandigheden.

Inschrijving voor de gidsbeurt voor gezinnen