Ga naar de inhoud

Onthaal

Met de gidsen en medewerkers willen wij Vloethemveld, als verborgen parel, de aandacht geven die het verdient, zowel qua erfgoed als natuur.

 

In de Vloethemveldstraat 10a, Zedelgem bevindt zich aan de ingang van het voormalig munitiedepot het Kamphuis, de voormalige kantine van de soldaten, gebouwd in 1935.

Het kamphuis is het kloppende hart van Vloethemveld. Je vindt er alle info vooraleer je vertrekt met een gids om Vloethemveld te verkennen.

In de inkomsthall en op het touchscreen vind je de agenda terug van de vzw via deze website. Zo blijf je ook ter plaatse op de hoogte van de komende  activiteiten. 

Er zijn sanitaire mogelijkheden en je kan er drankjes kopen tijdens de openingsuren.

Het ‘Kamphuis’ is in 2023 open van 1 april tot en met 5 november, elke zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur,
en bijkomend in de zomervakantie elke woensdag van 13 tot 18 uur.

Menig Jan Soldaat herinnert zich er
de “Kantien” nog

Van hieruit wordt door ‘Vloethemveld vzw’ de publieks- en gidsenwerking georganiseerd in samenwerking met gemeenten Jabbeke en Zedelgem, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap Onroerend Erfgoed en het Historisch Wetenschappelijk Comité Vloethemveld.

Op de mobiele toestellen van  Apple (iPhone, iPad) kan je een uitgebreide interactieve gids ‘Vloethemveld, verborgen parel’ gratis downloaden. Open de app ‘Boeken’ en zoek daarin op Vloethemveld.

 

Op de grote wandeling rondom het afgesloten Kampgedeelte die aangeduid is in het geel, zie je regelmatig een nummer (wit op een rode achtergrond), dat verwijst naar informatie over de zone waar je op dat moment wandelt.

 

Lees meer…