Onthaal

Met de gidsen en medewerkers willen wij Vloethemveld, als verborgen parel, de aandacht geven die het verdient, zowel qua erfgoed als natuur.

 

In de Snellegemdreef bevindt zich aan de ingang van het voormalig munitiedepot het Kamphuis, de voormalige kantine van de soldaten, gebouwd in 1935.

Dit Kamphuis is nu het onthaal- en infogebouw van ‘Vloethemveld vzw’.

 

Van hieruit organiseert ‘Vloethemveld vzw’ de publieks- en gidsenwerking in samenwerking met gemeenten Jabbeke en Zedelgem, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij en het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Menig Jan Soldaat herinnert zich er
de “Kantien” nog

Het kamphuis is het kloppende hart van Vloethemveld. Je vindt er alle info vooraleer je vertrekt met een gids om Vloethemveld te verkennen.

 

Er is een infobalie en op het touchscreen kan je ook de agenda terugvinden van de VZW. Zo blijf je op de hoogte van de komende aangeboden activiteiten.

 

Er zijn sanitaire mogelijkheden en je kunt er ook drankjes kopen tijdens de openingsuren. Buiten staan er banken waar je je picknick kan nuttigen.

Op alle mobiele toestellen (Android, Windows, Apple) kan je een uitgebreide gids ‘Vloethemveld, verborgen parel’ gratis downloaden. Op Ipad en Iphone kan je het boek zelfs offline raadplegen.

 

Op de grote wandeling rondom het afgesloten Kampgedeelte die aangeduid is in het geel, zie je regelmatig een nummer (wit op een rode achtergrond), dat verwijst naar informatie over de zone waar je op dat moment wandelt.

 

Lees meer…