Meteen naar de inhoud

Onthaal

Met de gidsen en medewerkers willen wij Vloethemveld, als verborgen parel, de aandacht geven die het verdient, zowel qua erfgoed als natuur.

 

In de Vloethemveldstraat 10a, Zedelgem bevindt zich aan de ingang van het voormalig munitiedepot het Kamphuis, de voormalige kantine van de soldaten, gebouwd in 1935.

Dit Kamphuis zal het onthaal- en infogebouw van ‘Vloethemveld vzw’ worden.

 

Van hieruit zal ‘Vloethemveld vzw’ de publieks- en gidsenwerking organiseren in samenwerking met gemeenten Jabbeke en Zedelgem, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij en het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Menig Jan Soldaat herinnert zich er
de “Kantien” nog

Het kamphuis wordt het kloppende hart van Vloethemveld. Je zal er alle info vinden vooraleer je vertrekt met een gids om Vloethemveld te verkennen.

 

Aan de infobalie en op het touchscreen zal je ook de agenda terugvinden van de VZW. Zo zal je ter plaatse op de hoogte blijven van de komende aangeboden activiteiten. Dat kan nu al via deze website.

 

Er zullen sanitaire mogelijkheden zijn en je zal er ook drankjes kunnen kopen tijdens de openingsuren.

Op alle mobiele toestellen (Android, Windows, Apple) kan je een uitgebreide gids ‘Vloethemveld, verborgen parel’ gratis downloaden. Op Ipad en Iphone kan je het boek zelfs offline raadplegen.

 

Op de grote wandeling rondom het afgesloten Kampgedeelte die aangeduid is in het geel, zie je regelmatig een nummer (wit op een rode achtergrond), dat verwijst naar informatie over de zone waar je op dat moment wandelt.

 

Lees meer…