Ga naar de inhoud

Aanbieding educatieve pakketten

Geniet van een leerrijke natuur- en erfgoedbeleving!

 

De gidsen van Vloethemveld vzw zetten sterk in om natuur en geschiedenis van dichtbij te beleven en te onderzoeken en verwelkomen ook klassen. Ze werkten samen met de partners van het samenwerkingsverband Vloethemveld, educatieve pakketten uit voor klassen van de 3de graad basisonderwijs en voor alle graden van het secundair.

 

Zo ontdekken de leerlingen ontzettend veel over het natuurgebied en de geschiedenis van deze Verborgen Parel van Zedelgem en Jabbeke.

Waarom moeten kinderen en jongeren Vloethemveld leren kennen?

Je vindt er Europese topnatuur, militair erfgoed, sporen van een boeiende geschiedenis en de herinnering aan een krijgsgevangenenkamp door de kunst van zijn bewoners. Die combinatie is uniek in de wereld. Buiten leren is levensecht leren van, over en in het Vloethemveld over de natuur, het erfgoed en de omgeving. Dat doe je door samen te onderzoeken, te ervaren, te observeren en te doen.

Je beleeft er zoveel meer met een gids die je op sleeptouw neemt.

Ben je leerkracht? Kom naar een kennismakingsmoment

Op 17 en 20 mei kunnen respectievelijk leerkrachten uit het secundair onderwijs en uit de 3e graad basisonderwijs, telkens van 14 tot 17u van dichtbij kennis maken met de manier van werken. Schrijf je hiervoor in via info@vloethemveld.be of via 050 301 068

Alle praktische info in verband met de klasbezoeken, vind je hier kort op een rijtje

Flyers educatieve pakketten per graad

Ideaal om te verspreiden in uw school. Klik op de afbeelding om de pdf te downloaden

3de graad basisonderwijs

1ste en 2de graad secundair onderwijs

3de graad secundair onderwijs