Ga naar de inhoud

Zondag 21 april 2024

Erfgoeddag in Vloethemveld - ‘Thuis’ - Slow art: kunstuitingen door de krijgsgevangenen

“Als je vluchtig naar een kunstwerk kijkt, vel je meestal vrij snel een oordeel. Het is mooi, lelijk, interessant of saai en je loopt weer verder.
Neem je meer tijd, dan ontdek je meer en ben je minder snel geneigd te oordelen.” (G. Van Dijk)

 

Slow art is tijd nemen om naar een kunstwerk te kijken. Geen vluchtige blik, maar samen ontdekken wat er voorbij ons eerste oordeel ligt.

De technieken die hierbij gebruikt worden zijn gekend als ‘VTS (Visual Thinking Strategies)’. Dit is een op discussie gebaseerde methode waarbij in een open maar gestructureerd gesprek naar kunst en objecten gekeken wordt met gerichte aandacht voor de kunst én elkaar.

De methode is ontwikkeld voor musea, onderwijs en zorg.

 

Elke Dewulf (Aemona.be) begeleidt ons hierin om op erfgoeddag met een andere blik te kijken naar de kunstwerken van de krijgsgevangenen uit het Britse Kamp dat na WOII in de bossen van Vloethemveld werd ingericht.

Voor de kinderen wordt er in het kamphuis van 14 tot 17 uur een activiteit met vrije inloop voorzien, waarbij er ook wordt gewerkt rond het thema ‘Thuis’

vloethemsespelen-Christine-Petras

Wanneer: zondag 21 april om 10 uur.

 

Duur: 1,5 uur per sessie.

 

Waar: Verzamelpunt aan het Kamphuis, Vloethemveld 10a, 8210 Zedelgem.

 

Deelname: gratis, maar inschrijven is verplicht. Maximum 20 personen per sessie.

 

Wegbeschrijving: Vloethemveld is het gemakkelijkst te bereiken met de auto of de fiets. Je kan de auto parkeren op POV-parking 2, langs de Diksmuidse Heirweg 6, Zedelgem. De ingang van de parking is gemakkelijk te herkennen aan de grote mast. Er staat een bord ‘Privé parking’ maar dit is geen probleem. Als bezoeker van Vloethemveld mag je die parking gebruiken. Vanaf de parking is het een 10-tal minuutjes stappen tot aan de afgesloten site Vloethemveld (Vloethemveld 10a, Zedelgem).

 

Honden zijn niet toegelaten. Voorzie aangepaste kledij en schoeisel aan de weersomstandigheden.

Inschrijving voor de sessie om 10 uur